Alkotmányt írok

Alkotmányt írok

Az elmúlt időszak igen termékeny volt

2016. március 02. - chabusch

Legutóbb egy éve jelentkeztem. Ennek több oka is volt. A magánéleti jellegű része nem kívánkozik ide. A közéleti oldal viszont igen. A részletek kifejtésére jelenleg nincs időm, azonban az elmúlt egy év - különösen az elmúlt két hét - igen megtermékenyítőleg hatott rám:

  • Az elmúlt egy évben a jogalkotási és politikai ámokfutás elképesztő méreteket öltött. Már a mindennapi élet szintjén tapasztalható az a probléma, hogy a magyar államban egyetlen hatalmi pólus működik, amely nem tűr meg semmilyen korlátozást.
  • Lásd. például az MNB alapítványok ügyét. Született egy szakmailag helytálló ítélet. Az országgyűlés azonban ezt fogadja el és törvényt hoz a jogsértésről. 
  • Az egyetlen hatalmi pólus számára még a saját maga által megalkotott Alaptörvény sem jelent korlátot, lásd. Péterfalvy Attila súlyos kritikáját a fent említett törvényről. 

A tervezetem szövegezését megkezdtem, de még gyerekcipőben jár. Tele van elütésekkel, emellett a belső hivatkozásokat is megfelelően felül kell vizsgálnom. Előreláthatólag 3-4 hét múlva kerül olyan állapotba, amely már csak olyan hibákat tartalmaz, amely nem akadálya a publikációnak. 

Addig is közzéteszek pár szövegblokkot, amelyek koncepcionálisan eltérnek a jelenlegi Alaptörvénytől. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotmanyt-irok.blog.hu/api/trackback/id/tr738434408

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2016.03.02. 13:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása